Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowo-karmelowo-orzechowo-owsiana chrupanka:)

Czekoladowo-karmelowo-orzechowo-owsiana chrupanka:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 807

Dodano:

Odsłon: 20789

Błyskawiczne i pyszne połączenie wspaniałych smakołyków :-)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać mąkę, płatki, cukier i sodę. Dolać rozpuszczone masło i zagnieść ciasto ( ja dodałam jeszcze 3 łyżki oleju bo uznałam że jest zbyt sypkie).

  2. Ciasto podzielić na 2 części. Blaszkę o wymiarach 24cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wylepić dno blaszki. Zapiec w piekarniku przez 10 min w temperaturze 180 stopni.

  3. Po zapieczeniu, na dno wysypać orzechy, posiekaną czekoladę i masę karmelową (kajmak, podgrzałam i lepiej się rozprowadzało). Posypać pozostałą częścią ciasta ( konsystencja kruszonki). Piec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić, kroić i zajadać. Smacznego:-)

  4. Przepis z małymi modyfikacjami z mojewypieki.blox.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń