Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy jabłęcznik z masą mascarpone

Czekoladowy jabłęcznik z  masą mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 13482

Dodano:

Odsłon: 660

Super ciacho do kawki.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Jaja ubijamy z cukrem i dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę. W między czasie mieszamy starte jabłka z cynamonem i dodajemy do pozostałych składników razem z płatkami czekoladowymi. Małą tortownicę smarujemy tłuszczem i obficie obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy 35 min w temperaturze 175 stopni.

    Wykonanie masy:
    Zaparzyć kawę i dodać do niej alkohol. W między czasie ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać do serka mascarpone i dokładnie wymieszać. Połączyć z kawą i alkoholem. Na wystudzone ciasto wlewamy masę mascarpone i posypujemy kakao. Chłodzimy torcik w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń