Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy mus z kaszy jaglanej

Przepis dnia 2014-10-07
Czekoladowy mus z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 655 Ocena: 9913

Dodano:

Odsłon: 5778

szybki, smaczny, meeega czekoladowy, aksamitny, kremowy i przede wszystkim zdrowszy niż inne musy czekoladowe, bo na bazie ... kaszy jaglanej :-) polecam

Składniki

  • czekolada gorzka 15 dag
  • kasza jaglana 1/2 szkl.
  • mleko 3/4 szkl. + 5 łyżeczek
  • cukier 1/2 szkl.
  • ajerkoniak 2 łyżeczki (opcjonalnie)
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę wsypać na sitko i przepłukać dokładnie gorącą wodą. Wsypać do wrzącej wody (2 szkl.), przykryć garnek i gotowac na najmniejszym ogniu ok. 30 min. Dodać cukier i 3/4 szkl. zimnego mleka, zmiksowac blenderem kilka minut do uzyskania gładkiej masy. Dodać 10 dag posiekanej czekolady i jeszcze raz miksowac blenderem do połaczenia składników. Przelać do szklanek lub salaterek.
    5 dag czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z 5 łyżeczkami mleka i ajerkoniakiem. Polać mus i schłodzić. Przed podaniem można udekorowac startą czekoladą.

  2. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 07 października 2014 Masz dużo apetycznych przepisów z kaszą jaglaną, co spowodowało, że zaczęłam się nią interesować i wyczytałam o niej mnóstwo pozytywnych informacji, szczególnie ważnych dla zdrowia i postanowiłam zacząć jej używać w domowym menu. :)) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń