Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy royal

Czekoladowy royal

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 910

Dla fanow czekolady i nietylko,,,,, Starajcie sie wybierac produkty nieprzetworzone i najwyzszej jakosci do przurzadzania potraw, tylko takie danie sa wartosciowe i smaczniejsze....Pamietajcie...sami jestesmy kreatorami tego co jemy!

Składniki

  • Na biszkopt: 90 g orzechow laskowych mielonych
  • 100 g cukru pudru
  • 3 bialka
  • 35 g cukru
  • Na mase pralinowa chrupiaca:
  • 250 g czekolady mlecznej o smaku pralinowym
  • 25 g masla + opakowanie chrupiacych wafelkow
  • Mus czekoladowy: 400 ml smietany 30%
  • 200 g czekolady deserowej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzac piekarnik do 180°C

    ubic bialka dodajac stopniowo cukier puder nastepnie wymieszac delikatnie z orzechami.
    Wylac na blache wylozona papierem do pieczenia i piec 10 min.Wystudzic

  2. Na mase pralinowa:
    ,rozpuscic czekolade po dodaniu
    masla nastepnie delikatnie wymieszac z drobno pokruszonymi wafelkami,takimi jak na zdkeciu lub podobnymi, wylozyc mase na biszkopt

  3. Na mus czekoladowy,
    podgrzewamy kremowke
    rozpuszczamy w niej czekolade polamana na kawalki,
    studzimy w lodowce,po ochlodzeniu ,powinno byc mocno schlodzona ubijamy na sztywno i ukladamy mase na ciescie.

    Nastepnie schladzamy kilka godzin lub najlepiej cala noc w lodowce po czym posypujemy sowicie kakao

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń