Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy sernik"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Dla wielbicieli gorzkiej czekolady. Przepis przysłała Teresa Skotnicka z Werbkowic
Spód: orzechy upraż, posiekaj. Wafle pokrusz, połącz z resztą składników. Wylep tortownicę. Schłodź.
Masa: czekoladę stop w kąpieli wodnej. Ostudź. Twaróg zmiksuj z cukrami. Mieszaj, dodając jajka, mąkę, śmietanę i czekoladę. Wylej na spód. Piecz 30 min w 180°C.
Zmniejsz do 150°C, piecz 45 min. Udekoruj polewą z gorzkiej czekolady i masła oraz białą czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie