Do góry

Desery Przepis na:

Czereśniowe eton mess

Czereśniowe eton mess

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 591

Dodano:

Odsłon: 2200

Tylko trzy składniki, a efekt smakowy zaskoczy wszystkich tych, którzy wcześniej nie próbowali tego deseru.

Składniki

  • 400 g czereśni
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 16 małych bezików
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czereśnie myjemy i osuszamy na sicie. Każdą przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.

    Śmietanę ubijamy na sztywno, a bezy kruszymy.

    Do czterech pucharków/szklanek rozdzielamy połowę czereśni. Na nie wykładamy połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez.

    Czynność jeszcze raz powtarzamy. Dekorujemy wedle gustu - podajemy od razu po przyrządzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń