Do góry

Desery Przepis na:

Czereśniowe kółeczka francuskie

Czereśniowe kółeczka francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 551

Dodano:

Odsłon: 214

Zrobiłam ciasto francuskie, miałam troszkę czereśni to upiekłam takie kółeczka. Dodałam trochę cukru trzcinowego i ciacha wyszły pyszne. A najlepiej smakowały jeszcze ciepłe.

Składniki

  • 30 czereśni
  • 250 g domowego ciasta francuskiego
  • cukier trzcinowy
  • jajko do posmarowania
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
    Czereśnie umyć, usunąć pestki i przeciąć je na połówki.
    Ciasto cienko rozwałkować.
    Szklanką wyciąć krążki a potem w połowie literatka wyciąć środki.
    Te małe kółeczka można posypać cukrem i potem upiec.
    Kółka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a na kółka krążki.
    Na środek każdego położyć połówki czereśni i posypać cukrem trzcinowym.
    Kółeczka posmarować rozbełtanym jajkiem i blachę wstawić do piekarnika.
    Piec około 15 minut i podawać na gorąco lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń