Do góry

Sałatki Przepis na:

Czerwona kalarepa

Czerwona kalarepa

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 47171

Dodano:

Odsłon: 1566

Poniżej taki przepis, nie przepis, ponieważ czasami nie trzeba wiele, aby zjeść coś zdrowego i domowego. Ostatnio kupiłam czerwoną kalarepę, jest moim zdaniem nieco słodsza i łagodniejsza w smaku od tej tradycyjnej, dobrze nam znanej kalarepy. Podałam ją na surowo, z dresingiem z oliwy i octu balsamicznego. Ostatecznie stała się uzupełnieniem omletu z kiełkami, ale sprawdzi się również doskonale jako zdrowa przekąska.

Składniki

  • czerwona kalarepa 1 szt
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • ocet balsamiczny 1 łyżeczka
  • sól, pieprz czarny mielony
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalarepkę obieramy ze skórki, kroimy na połowę, następnie każdą połówkę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym.
    Plasterki kalarepy układamy na półmisku, oprószamy czarnym pieprzem, lekko solimy, po czym skrapiamy dressingiem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 31 grudnia 2014 Przypomniałaś mi o istnieniu kalarepy :) Dzięki!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń