Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki dodatek do obiadu.Prosty przepis.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 11
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1042
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 383
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3557
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 148
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 11
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1042
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 383
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3557
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 148
Składniki
-czerwona kapustę poszatkować i włożyć do garnka,następnie zalać zimną wodą i dodać cukier,połowę soli i pieprz do smaku -gotować ok 15 minut -do momentu aż kapusta zmięknie ,ale nie może być rozgotowana -cebulę obrać i zeszklić na oleju -gdy kapusta będzie już gotowa do garnka wlać ok 4 łyżek octu dokładnie wymieszać i odcedzić kapustę na sitku -gdy kapusta przestygnie dodać resztę soli,pieprzu i octu wedle uznania i zimną cebulkę, -wszystko dokładnie wymieszać,ewentualnie doprawić jeżeli uznamy że potrzebuje czegoś więcej, -podawać po ok 2 godz po przyrządzeniu Doskonale nadaje się do rolady w sosie śmietanowo- pieczeniowym!!!!!!