Do góry

Desery Przepis na:

Czerwona kapusta duszona z gruszką

Czerwona kapusta duszona z gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Czerwona kapusta duszona z gruszką"

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule, pokrojone na talarki
  • 2 duże posiekane ząbki czosnku
  • 30 jagód jałowca, posiekanych
  • 1 poszatkowana czerwona kapusta (ok. 1 kg)
  • 2 łyżki mielonego cynamonu
  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 2 twarde gruszki, obrane i pokrojone na ósemki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oliwę rozgrzej na patelni. Dodaj cebule i podsmażaj przez kilka minut. Dodaj czosnek i jagody jałowca i podsmażaj przez 1 minutę. Wrzuć czerwoną kapustę, mieszaj, poczekaj aż zmięknie i dodaj resztę składników (cynamon, cukier, ocet i bulion). Dobrze wymieszaj, przykryj i duś na małym ogniu ok. 35 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj gruszki i duś całość jeszcze 10–15 minut.

  2. • 50 minut • dla 4 osób • cena 9 zł

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń