Do góry

Dodatki Przepis na:

Czerwona kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 3820

Dodano:

Odsłon: 7530

Tak podana kapusta często pojawiała się w moim domu rodzinnym. Ja od czasu do czasu przypominam domownikom te smaki, bo naprawdę warto. Polecam.

Składniki

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki mąki
  • przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, 1 listek laurowy, 4 kulki ziela angielskiego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować. Jabłko zetrzeć na tarce i połączyć z kapustą. Skropić sokiem z cytryny. Do garnka nalać wody tylko tyle aby przykryła kapustę. Gotować do miękkości kapusty około 30 minut. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać mąkę. Wymieszać. Tak przygotowana zasmażkę wlać do kapusty. Całość wymieszać i gotować jeszcze chwilę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń