Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwona tarta z botwinką"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 50
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23997
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 454
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 275
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 50
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23997
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 454
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 275
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź przez noc w lodówce. Następnego dnia wylep nim formę do tarty i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W tym czasie buraczki z botwinki pokrój w talarki, łodyżki na kawałki, a liście pozostaw w całości. Na rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw buraczki z posiekanym czosnkiem, a po chwili dorzuć łodyżki. Na koniec wymieszaj z liśćmi. Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rozłóż farsz na podpieczonym cieście i ponownie wstaw na kwadrans do piekarnika.
Kilka minut przed wyjęciem tarty rozłóż pokrojoną mozzarellę i groszek.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcalŹródło: Kurier TV