Do góry

Desery Przepis na:

Czerwona walentynka

Czerwona walentynka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Czerwona walentynka"

Składniki

  • po 23 dag masła i cukru
  • jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu śmietankowego
  • 37 dag mąki. Dekoracja: 2 łyżeczki żelatyny
  • 5 dag glukozy
  • cukier puder
  • marmolada
  • czerwony barwnik
  • gęsty lukier
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło posiekaj z cukrem. Dodaj jajko, aromat, przesianą mąkę i proszek, zagnieć. Ciasto cienko rozwałkuj, foremkami wytnij serduszka, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.

  2. Żelatynę namocz. Razem z glukozą rozpuść w 35 ml gorącej wody. Ostudź. Zagnieć, wsypując cukier puder (masa powinna być jak plastelina).

  3. Dodaj barwnik. Masę cienko rozwałkuj. Wytnij ser- duszka. Ciastka po- smaruj marmoladą, ułóż masę. Ozdób lukrem.

  4. Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 1 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń