Do góry

Sałatki Przepis na:

Czerwone buraczki w sosie jogurtowym

Czerwone buraczki w sosie jogurtowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 19799

Smaczne, kolorowe i nadaje się do wszystkiego :)

Składniki

  • 1. Buraki czerwone, 1 kg
  • 2. Jogurt naturalny, 1 szklanka
  • 3. Majonez, 1/2 szklanki
  • 4. Czosnek, 5 ząbków
  • 5. Sól, cytryna, cukier, pieprz, Do smaku
  • 6. Świeży koperek, 1 pęczek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki ugotować w osolonej wodzie, dodać odrobinę soku z cytryny żeby zachować naturalny kolor buraków. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić w ćwiartki. Przełożyć do miski.

  2. Przygotować sos: Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i poszatkowany koperek. Kilka gałązek koperku zostawić do dekoracji. Całość wymieszać i wlać do buraczków. Przemieszać i udekorować. Gotowe :) Nadaje się do wszelkiego mięsiwa i wspaniale się z nim komponuje :) Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 30 lipca 2013 takich jeszcze buraczków nie robiłam, więc zabieram i zostawiam punkcik :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 15 sierpnia 2012 Aż mi ślinka pociekła:)
Jutro zrobię. Lubię buraczki w każdej postaci.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 03 kwietnia 2012 Też mi się podoba ten przepis,do ulubionych:)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń