Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czerwone gazpacho z papryką i curry"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Pokrój cebulę, marchewkę i seler w drobną kostkę. Posyp curry i podsmaż warzywa na mocno rozgrzanej oliwie. 2. Umyj paprykę, rozetnij i wyjmij pestki. Poszatkuj w kostkę. Odłóż 2 łyżki pokrojonej papryki do dekoracji. Umyj i pokrój pomidory. Dodaj je z papryką do warzyw. Smaż ok. minuty. Zalej bulionem i gotuj ok. 15 minut, aż warzywa się rozpadną. Dopraw solą, pieprzem. 3. Schłodź zupę. Następnie zmiksuj na krem. Przelej do talerzy. Porcje udekoruj papryką, natką i połówką tostu.
Pamiętaj!
Dobrze dopraw warzywa. Pokrojone w kostkę cebulę, marchewkę i seler naciowy dopraw łyżeczką łagodnego curry. Podczas smażenia na rozgrzanej oliwie przejdą smakiem przyprawy.Źródło: Olivia