Do góry

Przekąski Przepis na:

Czerwone śledzie po kaszubsku

Czerwone śledzie po kaszubsku

Autor: milla_poz

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 282

Dodano: 18.02.2011

Odsłon: 16668

Dość pikantne śledzie, przepis z rodzinnych stron mojej mamy.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w półkrążki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Gdy cebula będzie miekka dodać koncentrat z cukrem i przyprawy do smaku. Dusić chwilę na małym ogniu, później trochę przestudzić.

  2. Śledzie pokroić na kwadratowe kawałki i układać w misce lub kamionce, przekładając każdą warstwę cebulą. Odstawić na 24 godz do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania19821 16 listopada 2014 A czym się różni właściwie śledź po kaszubsku od śledzia po cygańsku? To jest to samo? Ostatnio kupiłam koreczki kaszubskie SEKO i też był tam śledź, cebula i sos pomidorowy, więc w zasadzie tak, jak robi się po cygańsku...jak to jest? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 22 lutego 2011 Ja robię z surowych śledzi,tylko trzeba je wymoczyć

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 19 lutego 2011 Tak przygotowane śledzie sa naprawde pyszne,a do tego tak apetycznie podane.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 18 lutego 2011 taki śledzik to już "klasyk",ja dodaję także garstkę rodzynków pod koniec smażenia:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milla_poz 18 lutego 2011 Ja miałam pakowane, takie w oleju. Surowe musiałabyś pewnie najpierw obsmażyć, a to dość nieprzyjemny zapach. WZ31 - to naprawdę prosty przepis, dzięki wszystkim za komentarze :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 18 lutego 2011 milla mam małe pytanie te filety ze śledzi to maja być surowe, czy też marynowane albo w oleju? Głupie pytanie ale nigdy nie robiłam podobnego dania. Dziękuję za odpowiedz :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń