Do góry

Zupy Przepis na:

Czerwony barszcz z uszkami.

Czerwony barszcz z uszkami.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 856 Ocena: 7381

Dodano: 24.12.2017

Odsłon: 1078

Czerwony barszcz z uszkami z farszem kapusta kiszona i grzyby leśne.

Składniki

  • burak ćwikłowy 1 szt.
  • zakwas z buraków 125 ml
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • pasta rosołowa
  • uszka z kapustą i grzybami
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z buraka obranego ze skórki gotujemy z pastą rosołową i zakwasem barszcz. Barszcz doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. W między czasie gotujemy uszka. Uszka podajemy w miseczce zalane gorącym barszczem czerwonym.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 25 grudnia 2017 Pycha!!! A pomyśleć,że lata całe nie lubiłam barszczu :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń