Do góry

Dania główne Przepis na:

Czerwony kurczak

Czerwony kurczak

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1781

Dodano: 18.06.2010

Odsłon: 11651

Białe mięso pod cienką chrupką czerwoną skórką.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka natrzeć przyprawami (mogą być dowolne, ja dałem moje ulubione) polać oliwą. W środku kurczaka umieścić masło, czosnek i koperek.

  2. Szczelnie zawijamy kurczaka folią aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st C 60 min. Otwieramy folię i przypiekamy przez 15-20 min. Polecam i życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

_hrm_ 14 czerwca 2012 Posmak fistaszków? Nie mówimy o oleju arachidowym? Co do smażenia, wszystko to prawda, ale jeśli chodzi o smażenie długotrwałe. Wtedy nasz stary dobry olej rzepakowy okazuje się niezastąpiony.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ehinac3a 19 czerwca 2010 tak, masz racje, ale Ty tego kurczaka nie smazysz tylko pieczesz :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 19 czerwca 2010 pięknie zrumieniony ten kurczak jak dla mnie rewelka

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zofia5 18 czerwca 2010 dla mnie super-prosty przepis i do ulubionych:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 18 czerwca 2010 Olek kukurydziany bardzo dobry jest do sałatek, sosów, majonezów i do gotowania. Nie nadaje się do smażenia, pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ehinac3a 18 czerwca 2010 podejrzewanm ze tu dobrze by zrobila oliwa nie z pestek winogron ale olej kukurydziany, ktory ma lekki posmak fistaszkow :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń