Do góry

Dania główne Przepis na:

Czeski knedel

Czeski knedel

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Czeski knedel"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko podgrzej. 1/4 mleka wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

  2. Bułki pokrój w małą kostkę, zrumień na maśle. Jajka roztrzep. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, jajka, bułki, przypraw. Wlej resztę mleka, wyrób (ciasto powinno być gęste). Odstaw do wyrośnięcia.

  3. Cebulę posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj do ciasta, wsyp natkę, wyrób. Uformuj dwa wałki, odstaw do wyrośnięcia. Knedle ugotuj na parze (ok. 20 min).

  4. Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń