Do góry

Dania główne Przepis na:

Czosnkowe pałki z piekarnika

Czosnkowe pałki z piekarnika

Autor: ErJot

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 784

Dodano: 18.06.2018

Odsłon: 156

Drobiowe pałki dla miłośników czosnku. Proste w przygotowaniu danie pysznie smakuje z surówką, frytkami lub kluskami ziemniaczanymi.

Składniki

  • pałki drobiowe 8 szt
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz mielony 0,5 łyżeczki płaskiej
  • curry 1 łyżka
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • papryka słodka 1 łyżka
  • papryka ostra 0,5 łyżeczki
  • czosnek granulowany 1 łyżka płaska
  • czosnek 5 ząbków
  • olej 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem. Sól, pieprz, curry, kurkumę, paprykę słodką i ostrą oraz czosnek granulowany mieszamy.
    Pałki myjemy, osuszamy i nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw. Układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając pokrojonymi ząbkami czosnku, przykrywamy i odstawiamy na 2-3 godz.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy ok. 45 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń