Do góry

Przekąski Przepis na:

Czosnkowe śledzie w śmietanie

Czosnkowe śledzie w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 366

Dodano:

Odsłon: 698

Na Wigilię albo bez okazji. Nieskomplikowane, każdy sobie poradzi z ich przyrządzeniem.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie zalać zimną wodą i wymoczyć ok. 4 godziny. Po tym czasie odcedzić i sprawdzić, czy nie są za słone. Jeśli są, to pomoczyć w nowej wodzie jeszcze jakiś czas aż będą odpowiednie. Kiedy śledzie nie będą za słone, pokroić je na kawałki. Wrzucić kawałki do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i śmietanę. Odstawić najlepiej na noc do lodówki aż się przegryzą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń