Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna kreteńska przekąska, pyszna, lekka i szybka w wykonaniu:) Idealna na ciepłe dni:)
Polecam.
Odsłon: 126
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 60
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Polecam.
Odsłon: 126
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 60
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Składniki
Bułkę oblewamy z każdej strony wodą. Umieszczamy w miseczce o średnicy zbliżonej do bułki. Górę bułki równomiernie skrapiamy 1 łyżką oliwy.
Pomidor zaparzamy i obieramy ze skórki. Obrany pomidor przecieramy na tarce o grubych oczkach. Przetarty pomidor nakładamy na bułkę. Na to kruszymy fetę, obsypujemy oregano i skrapiamy pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. SMACZNEGO:)