Do góry

Desery Przepis na:

Daktyle faszerowane migdałem w czekoladzie

Daktyle faszerowane migdałem w czekoladzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19056

Dodano:

Odsłon: 12

Przepis wart wypróbowania: "Daktyle faszerowane migdałem w czekoladzie"

Składniki

  • 20 dag daktyli bez pestek
  • 10 dag obranych migdałów
  • pół tabliczki czekolady (deserowej
  • gorzkiej)
  • kolorowe i czekoladowe posypki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlej 4 łyżki wody, włóż czekoladę, rozpuść na małym ogniu, cały czas mieszając.

  2. Daktyle napełnij migda łami (w miejsce pestki). Zanurz w czekoladzie. Udekoruj posypkami, ew. nadziej na wykałaczki.

  3. Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń