Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie Chinskie

Danie Chinskie

Autor: honorata4

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 05.09.2010

Odsłon: 1547

Pyszne,polecam !!!

Składniki

  • piersi z kurczaka, 3 szt
  • cykorie, 3 szt
  • pieczarki, 25 dkg
  • paprka zielona i czerwona, po 1 sztuce
  • cebule, 2 szt
  • ryz, ilosc woreczków zalezy od ilosci osób
  • smietana, 1/2 opakowania
  • sól,pieprz, przyprawic do smaku
  • kurkuma, 2 lyzeczki
  • olej, 2 lyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie produkty pokroic w kostke.Najpierw wrzucic na olej pokrojona cebule i podsmazyc,nastepnie dodac piersi z kurczaka i podsmazyc az beda miekkie.Nastepnie dodac pieczarki,papryke i na koncu cykorie pokrojana w pólkola.Posolic,popieprzyc,dodac kurkume.Gotowac na malym ogniu 15 minut,mozna dolac troszke wody zeby sie nie przypalalo.Po zgaszeniu jak juz mieso bedzie miekkie dodac smietane.Ugotowac ryz i podwac na goraco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń