Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie chińskie

Przepis dnia 2012-09-12
Danie chińskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4627

Dodano:

Odsłon: 21816

Szybki i bardzo smaczny obiadek.Polecam:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety umyć,pokroić w kostkę.Posypać chilli.

  2. Paprykę pokroić w paseczki,pieczarki w plastry.Zrobić ciasto,jajka i mąkę ziemniaczaną rozbełtać w misce.Filety przełożyć do ciasta i wymieszać.

  3. Rozgrzać olej na patelni(dość sporo oleju). Wrzucić filet z ciastem na patelnię i usmażyć na złoty kolor.Gdy filety usmażą się,odlać olej,zostawić tylko odrobinę na dnie patelni,wrzucić paprykę i pieczarki,smażyć 3-4 minuty ciągle mieszając.

  4. Przygotować zalewę,sos sojowy rozbełtać z wodą i wlać do mięsa,chwilę potrzymać na ogniu i przemieszać.Podawać z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń