Do góry

Zupy Przepis na:

Danie jednogarnkowe z kapustą oraz kulkami mięsnymi

Danie jednogarnkowe z kapustą oraz kulkami mięsnymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 598

Pomysł na zupę z kapustką młodą razem z mięsnymi kulkami . Dania jednogarnkowe mają dużo zalet, a jedną z nich jest pomysł na szybki obiad.

Składniki

  • ½ małej główki kapusty
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • Pomidory krojone w puszce
  • Koncentrat pomidorowy
  • 2 kostki rosołowe
  • Vegeta
  • Listki laurowe
  • Ziele angielskie
  • Sól
  • Składniki na kuleczki mięsne:
  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • Sól
  • Jajko
  • Majeranek
  • Trochę bułki tartej
  • Cebula ( obrana i pokrojona w kostkę)
  • Olej do smażenia
  • Chili
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę drobno kroimy i wrzucamy do garnka, następnie zalewamy wodą i gotujemy

  2. 2. Doprawiamy Vegetą oraz wrzucamy kostki rosołowe, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.

  3. 3. Marchewkę, obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.

  4. 4. Tą samą czynność wykonujemy z ziemniakami obieramy i kroimy w kostkę dokładamy do kapusty.

  5. 5. W tym czasie co gotują się nam warzywa, robimy kotleciki.

  6. 6. Wszystkie składniki łączymy razem ze sobą i kulamy małe kuleczki w kształcie orzecha.

  7. 7. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  8. 8. Do kapusty dodajemy z puszki pomidory oraz koncentrat pomidorowy.

  9. 9. Na koniec wkładamy usmażone kotleciki

  10. 10. Chwilę gotujemy.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 lipca Pycha, takich dań mi brakowało przez ostatnich kilkanaście dni ;) Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń