Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie tajskie z wieprzowiną

Danie tajskie z wieprzowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2116

Dodano:

Odsłon: 2034

Dla miłośników ostrych smaków. Podajemy z makaronem lub ryżem :)

Składniki

  • Wieprzowina - 500 g
  • Mleczko kokosowe - 200 ml
  • Pasta curry - żółta - 1 - 1,5 łyżki
  • Bulion drobiowy - 150 ml
  • Marchew - 1 szt.
  • Pieczarki - 100 g
  • Czerwona papryka - 1 szt.
  • Zielona papryka - 1 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Czosnek - 2-3 ząbki
  • Sos sojowy - do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki i marchew kroimy w cienkie paski, cebulę w półplasterki, ząbki czosnku siekamy. Warzywa podsmażamy na oleju i skrapiamy sosem sojowym. Odkładamy na bok. Wieprzowinę kroimy w cienkie paseczki, polewamy sosem sojowym i obtaczamy w mące ziemniaczanej, a następnie obsmażamy na oleju. Dodajemy pastę curry, wlewamy bulion drobiowy i mleczko kokosowe i dusimy 5 minut. Dodajemy podsmażone warzywa. Doprawiamy do smaku sosem sojowym. Podajemy z makaronem chińskim lub ryżem jaśminowym. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń