Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie z fenkułem czyli koprem włoskim.

Danie z fenkułem czyli koprem włoskim.

Autor: Afrulu

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 398

Dodano: 28.09.2012

Odsłon: 6466

Danie bezmięsne,bardzo smaczne,syte i lekkostrawne.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Koper przekroić na pół a później w plasterki,podsmażyć na oliwie-odłożyć na talerzyk.Następnie podsmażyć cebulę i czosnek a następnie pokrojone w plasterki ziemniaki i marchew.Kostkę z knorra rozpuścić w szklance wody, podlać warzywa,posolić,popieprzyć,dodać oregano według własnego smaku.

  2. Dusić na bardzo wolnym ogniu7 min,dodać podsmażony koper i dalej dusić do miękkości ziemniaków.Gdy są miękkie dodajemy przecier i jeszcze chwilkę gotujemy.Koper może być lekko chrupiący.Danie powinno mieć gęstą konsystencję.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 10 kwietnia 2013 Wygląda apetycznie,ostatnio to warzywo widuję coraz częściej a więc do wypróbwania :) Odpowiedzi: 1 ▼

25 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrulu 01 października 2012 Goromarcina fenkuł ma lekki posmak anyżku,ale po ugotowaniu nie jest on wyczuwalny.Sama początkowo podchodziłam sceptycznie do tego dania a teraz raz w tygodniu gości na naszym stole gdyż jest daniem bezmięsnym.A co ciekawe to to,że za każdym razem potrawa ma inny smak,coraz lepszy :)

24 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 30 września 2012 Jak dla mnie ciekawe i niespotykane danie - zabieram do ulubionych i zamierzam wypróbować ,tylko napisz mniej więcej jaki smak ma koper włoski - tak ogólnie do czego można porównać. Sory , ale nigdy nie robiłam i taka informacja będzie dla mnie cenna .Pozdrawiam

25 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń