Do góry

Desery Przepis na:

Delicja-wersja tańsza:)

Delicja-wersja tańsza:)

Autor: irma82

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 441

Dodano: 17.02.2013

Odsłon: 58148

Tańsza wersja dobrego ciasta, które możemy modyfikować wg własnego upodobania.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z białek ubijamy sztywną pianę,następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy aż większość cukru się rozpuści.Dodajemy mak i wiórki i mieszamy delikatnie łyżką.Wykładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w 160st.C na złoty kolor(suchy patyczek)

  2. Z mleka, żółtek,mąki,cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń.Gdy wystygnie miksujemy go z margaryną i wykładamy na wystudzony placek.

  3. Galaretki rozrabiamy w pomniejszonej o pół szklanki ilości wody.Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

knofel 24 marca 2014 Niedobre, a nie ma takiego głosu.
Nie polecam strony i ciasta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiah1 29 kwietnia 2013 ciasto zrobiłam, niestety tak jak na zdjeciu krem mi nie wyszedł (rozłaził się) - najlepsze z ciasta to była galaretka i truskawki (a tak się starałam) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kret 24 lutego 2013 tylko zamiast margaryny-koniecznie masło! Aż tak nie oszczędzajcie.duuuuzo zdrowiej i duuuuuużo smaczniej:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 19 lutego 2013 Czas pieczenia jest uzależniony od właściwości piekarnika, ja piekę :na oko" jak boki się przyrumienią, odchodzi ciasto od blachy i patyk jest suchy to jest ok.Ale myślę,że w granicach 40 minut.Forma hmmm mam blaszki takie bardziej standardowe dwadziesciakilka cm na trzydzieścikilka cm.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

buczek1 18 lutego 2013 ile czasu pieczemy i jakie sa wymiary foremki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

buczek1 18 lutego 2013 ile czasu pieczemy i jak duza jest foremka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

limonka03 18 lutego 2013 wygląda wyśmienicie mam pytanie czy margarynę można zastąpić masłem ?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 17 lutego 2013 Dziękuję za miłe słowa:)Życzę wszystkim smacznego i pozdrawiam serdecznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń