Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tańsza wersja dobrego ciasta, które możemy modyfikować wg własnego upodobania.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 131
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1307
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1072
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 131
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1307
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1072
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
z białek ubijamy sztywną pianę,następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy aż większość cukru się rozpuści.Dodajemy mak i wiórki i mieszamy delikatnie łyżką.Wykładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w 160st.C na złoty kolor(suchy patyczek)
Z mleka, żółtek,mąki,cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń.Gdy wystygnie miksujemy go z margaryną i wykładamy na wystudzony placek.
Galaretki rozrabiamy w pomniejszonej o pół szklanki ilości wody.Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.