Do góry

Zupy Przepis na:

Delikatna Zupa Meksykanska

Delikatna Zupa Meksykanska

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1291

Szybkie i pyszne;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od ugotowania bulionu z okolo 1,5 litra wody.Wrzucamy kostke rosolowa.W tym samym czasie smazymy pokrojona wczesniej w drobna kostke cebule na rumiano, dodajemy mieso mielone i smazymy jeszcze okolo 15minut.Mieso z cebula doprawiamy przyprawa do kebaba, sola, pieprzem, vegeta, papryka mielona.

  2. Papryke i ziemniaki kroimy w drobna kostke dodajemy do gotowego bulionu i gotujemy do miekkosci na malym ogniu.Nastepnie dodajemy usmazone mieso z cebula, kukurydze, fasole. Wylaczamy ogien dodajemy przecier pomidorowy wymieszany 3 lyzkami smietany. Calosc wlaczamy jeszcze na chwilke nie zagotowujemy!!

  3. Zupe na talerzu posypujemy startym serem mozarella . SMACZNEGO;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń