Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na łososia w wyjątkowym wydaniu – delikatne, mięciutkie i bardzo pyszne klopsiki. Takie danie przypadnie do gustu wszystkim którzy lubią smak łososia, jego aromat i strukturę. Kotleciki najlepiej podawać z domowym sosem tatarskim lub czosnkowym. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
• Łososia solimy i skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie zawijamy w folię aluminiową razem z masłem • Pieczemy w piekarniku przez 12 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem • Po upieczeniu, łososia rozdrabniamy za pomocą widelca • Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, a następnie smażymy do uzyskania złotego koloru przez kilka minut • Natakę pietruszki myjemy a następnie siekamy
• Do dużej misy przekładamy: rozdrobnionego łososia, panierkę Panko, posiekaną natkę pietruszki, cebule, paprykę, majonez, jajka, sos Worcestershire oraz czosnek granulowany • Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem • Jeśli masa będzie za mokra dosypujemy więcej panierki Panko • Z gotowej masy formujemy małe klopsiki które smażymy na oleju przez kilka minut • Usmażone kotleciki wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu • Do przepisu polecamy sos tatarski