Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na kończący się sezon sliwkowy... i koniec wakacji.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 123
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 372
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 245
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 54
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 123
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 372
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 245
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na posmarowanej margaryną foremce poukładać na nim wydrylowane śliwy i posypać kruszonką... swojego przepisu lub mojego który podaję niżej.
Kruszonka: *6 łyżek mąki *5 łyżek cukru *5 łyżek margaryny *kilka kropel olejku waniliowego. Całość wyrobić i posypać kruszonką ciasto.
Ciasto piec w temp. 160-170 st. ok.50 minut