Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatne pierogi z dynią i twarogiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj sól, wodę oraz masło. Ze składników zagnieć gładkie ciasto pierogowe.
Odłóż trochę dyni i twarogu do dekoracji. Resztę dyni i sera przepuść przez maszynkę. Farsz przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i rozmarynem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij krążki lub kwadraty. Na każdy nałóż farsz. Złóż na pół. Zlep brzegi. Pierogi ugotuj w posolonym wrzątku. Wyjmij łyżką cedzakową.
Resztę twarogu pokrusz, a dynię – potnij w kosteczkę. Przygotowanymi składnikami posyp pierogi. Udekoruj natką.Źródło: Tina