Do góry

Dania główne Przepis na:

Delikatne pulpeciki w koperkowym sosie

Delikatne pulpeciki w koperkowym sosie

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 22.10.2012

Odsłon: 33218

Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmielone mięso wieprzowe dajemy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy tartą bułkę i doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Formuje pulpeciki w dłoniach. Każdy pulpet obtaczamy w mące.

  2. Do garnka nalewamy tyle wody, by przykryły mięso.Solimy i gotujemy.Do wrzątku wkładamy pulpeciki.Gotujemy ok. 20 - 25 min na średnim ogniu.

  3. Siekamy koperek. W osobnym garnuszku rozrabiamy śmietanę z mlekiem i mąką na gładko. Powoli wlewamy do gotujących się pulpetów i mieszamy. Kiedy sos zacznie gęstniec dodajemy posiekany koperek. Gotujemy jeszcze 3 minutki mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elkapatelka 28 października 2012 teraz na czasie powinien byc przepis na pulpeciki w sosie grzybowym bo koperek kojarzy sie majem a nie pażdziernikiem. Onecie amgdzie przepisy na gęsine ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń