Do góry

Dania główne Przepis na:

Delikatne roladki z łososia

Delikatne roladki z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Delikatne roladki z łososia"

Składniki

  • 500 g łososia wędzonego na zimno (w plastrach)
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki soku z limonki (plus cząstki do podania)
  • 2 awokado
  • 2 łyżeczki listków kolendry
  • czerwona cebula
  • 1/4 szklanki gęstej śmietany
  • rzeżucha lub rukola do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zalej żelatynę w szklance połową soku z limonki. Wstaw do naczynia z gorącą wodą i mieszaj, aż żelatyna dokładnie się rozpuści.

  2. Obierz awokado, rozgnieć widelcem i wymieszaj z resztą soku. Dodaj posiekane cebulę i kolendrę oraz śmietanę. Wymieszaj z żelatyną.

  3. Rozłóż arkusz folii, a na niej połowę plastrów łososia, tak aby zachodziły na siebie i utworzyły prostokąt. Posmaruj połową masy, po czym ostrożnie zawiń łososia i okręć folią. Zrób tak samo drugą roladę. Wstaw do lodówki na 6 godzin. Tuż przed podaniem pokrój, udekoruj rzeżuchą i cząstkami limonki.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń