Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny pasztet"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Pokrój drobno cielęcinę i boczek. Podsmaż z posiekanymi pieczarkami i cebulą. Zalej rosołem i duś do miękkości. Dodaj bułkę tartą i śmietanę.
Masę wymieszaj z jajkami i startym serem. Przypraw solą i pieprzem. 1/3 masy połącz z posiekaną natką i drobno pokrojoną marchewką. Rozsmaruj ją na spodzie i brzegach formy. Na niej rozsmaruj masę bez natki. Przykryj folią i wstaw do naczynia z wrzącą wodą. Gotuj w piekarniku w 225°C przez godzinę.Źródło: Takie jest życie