Do góry

Dania główne Przepis na:

Delikatny pasztet cielęcy

Delikatny pasztet cielęcy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Delikatny pasztet cielęcy"

Składniki

  • 60 dag cielęciny
  • 20 dag boczku świeżego
  • po 10 dag cebuli
  • pieczarek
  • bułki tartej i goudy
  • 1/2 szklanki śmietany
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • szklanka rosołu drobiowego
  • ugotowana marchewka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cielęcinę i boczek drobno pokrój, podsmaż z pieczarkami i cebulą, zalej rosołem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj bułkę i śmietanę, przestudź, trzykrotnie przepuść przez maszynkę do mięsa. Masę wymieszaj z jajkami, startym serem.

  2. Przypraw solą i pieprzem. 1/3 masy połącz z posiekaną natką i drobniutko pokrojoną marchewką. Tę masę rozsmaruj na spodzie i brzegach (do wysokości około 1,5 cm) formy pasztetowej, na niej rozprowadź masę podstawową.

  3. Przykryj folią, wstaw do większego naczynia z wrzącą wodą i piecz w piekarniku (225° C) około godziny. Wystudź, przełóż na półmisek.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń