Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatny pasztet cielęcy"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 786
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 786
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Składniki
Cielęcinę i boczek drobno pokrój, podsmaż z pieczarkami i cebulą, zalej rosołem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj bułkę i śmietanę, przestudź, trzykrotnie przepuść przez maszynkę do mięsa. Masę wymieszaj z jajkami, startym serem.
Przypraw solą i pieprzem. 1/3 masy połącz z posiekaną natką i drobniutko pokrojoną marchewką. Tę masę rozsmaruj na spodzie i brzegach (do wysokości około 1,5 cm) formy pasztetowej, na niej rozprowadź masę podstawową.
Przykryj folią, wstaw do większego naczynia z wrzącą wodą i piecz w piekarniku (225° C) około godziny. Wystudź, przełóż na półmisek.Źródło: Na żywo