Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser - jogurt grecki + ulubiona galaretka
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 71
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 71
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Składniki
Rozpuścić galaretki wg opisu na opakowaniu i wystudzić.
Jedną galaretkę wymieszać z jogurtem greckim. Przelać do salaterek bądź większej foremki (wg uznania). Włożyć do lodówki.
Gdy pierwsza warstwa stężeje, robimy drugą warstwę - przelewamy ostudzoną drugą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Można w ten sposób zrobić kilka warstw. Również na dno salaterki można położyć biszkopcik.