Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na słodko dla NIE tolerujących laktozy.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Płatki owsiane zalać gorącą wodą, przykryć i odstawić aż napęcznieją. Rodzynki zalać ciepłą wodą i pozostawić na około 10 minut. 3 galaretki rozpuścić w naczyniach. Po wystudzeniu wstawić do lodówki aż stężeją. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie.
Rodzynki i płatki owsiane odsączyć, wymieszać. Wyłożyć dno szklanego naczynia, wstawić do lodówki. Serek i mleko zmiksować na gładką masę. Jeżeli będzie mało słodki można dodać cukru trzcinowego lub miodu. Ciągle mieszając dodawać stopniowo rozpuszczoną żelatynę. Brzoskwinie pokroić w dużą kostkę, dodać do masy serowej. 1 stężałą galaretkę pokroić w kostkę, dodać do masy. Całość delikatnie wymieszać, wyłożyć na płatki. Wstawić do lodówki.
2 pozostałe galaretki pokroić w drobną kostkę. Udekorować "seromleko". Przechowywać w lodówce.