Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser budyniowo-jabłkowy z galaretką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Podlej wodą i duś, aż będą się rozpadać.
Wsyp rodzynki, galaretki i wymieszaj. Część masy włóż do pucharków, aby dobrze stężała.
Ugotuj budynie, posłodź. Zimne rozłóż na masie jabłkowej. Potem znów połóż masę jabłkową.
<strong>Przepis przysłała Anna Molenda z Raciborza</strong>Źródło: Bella Relaks