Do góry

Desery Przepis na:

deser budyniowo-śmietanowy

deser budyniowo-śmietanowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 223

Dodano:

Odsłon: 3884

takie coś wymyśliłam jak miałam ochotę zjeść coś słodkiego do kawy;)

Składniki

  • budyń czekoladowy, 1 opakowanie
  • ciasteczka typu pieguski, pół paczki
  • Śmietana kremówka, 200ml
  • rurki waflowe (jak te widoczne na zdjęciu), małe opakowanie
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. przygotowałam budyń wg przepisu z opakowania i ochłodziłam go

  2. pieguski włożyłam do fiolowej torebki śniadaniowej i rozgniotłam je tłuczkiem;) na drobny mak- to była moja dolna warstwa deseru

  3. na nią dałam budyń

  4. potem na bydyń kładłam pokrojne na ćwiartki rureczki i następnie przykryłam je warstwą z bitę śmietany

  5. udekorowałam tym co zostało;) czyli pół ciasteczka pieguski dwie ćwiartki rureczek i okruszki które mi zostały przy ich krojeniu;) bo w mojej kuchni nic się nie marnuje:P

  6. ważne żey jeśc od razu ponieważ jeden z deserów które włożłąm do lodówki nie był już tak dobry po czasie gdyż rureczki w lodówce stały się miękkie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń