Do góry

Desery Przepis na:

Deser budyniowy z borówkami i rabarbarem

Deser budyniowy z borówkami i rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1649

Dodano:

Odsłon: 1648

Kwaśne borówki i rabarbar, słodki waniliowy budyń - idealne połączenie!

Składniki

  • 1 budyń waniliowy, 500ml mleka,
  • 3 łodygi rabarbaru, 3 łyżki borówek,
  • 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki żelatyny, 400 ml wody
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu - dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy.
    Następnie dodajemy borówki, znów mieszamy i nakładamy do pucharków - budyń jest gorący!
    Rabarbar kroimy w małe kawałki, wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami cukru i zalewamy wodą.
    Gotujemy do miękkości.
    Żelatynę zalewamy odrobiną wody, mieszamy.
    Wkładamy do mikrofali i podgrzewamy - żelatyna idealnie się rozpuści.
    Gotową żelatynę dodajemy do rabarbaru i mieszamy.
    Następnie nakładamy do pucharka na masę budyniową.

    Zamiast rabarbaru można użyć truskawek czy innych owoców, a masę zrobić na galaretce :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 02 lipca 2013 Mmm,musi być pyszny,koniecznie do wypróbowania:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń