Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser galaretkowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Galaretki rozpuść oddzielnie według przepisu podanego na opakowaniu. Na dno pucharków (najlepiej przezroczystych) wlej jedną galaretkę (np. brzoskiwniową), odstaw do stężenia.
Świeże owoce oczyść, pokrój na kawałki. Mrożonych nie rozmarażaj. Te w puszce osącz, pokrój. Owoce ułóż na galaretce, zalej pozostałą tężejącą galaretką. Ostudź. Udekoruj ubitą z cukrem pudrem kremówką.
Czas przygotowania:15 min, ilość porcji: 6 cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie