Do góry

Desery Przepis na:

Deser jaglano-owocowy

Deser jaglano-owocowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 3788

Dodano:

Odsłon: 303

Smaczny i sycący. Może być zwieńczeniem obiadu lub podwieczorkiem. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 100 g daktyli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szkl. czarnych porzeczek
  • 1 banan + 1 łyżka soku z cytryny
  • 2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować z cynamonem i szczyptą soli według przepisu na opakowaniu. Daktyle przepłukać w ciepłej wodzie. Gdy kasza jest już wystudzona i odsączona z resztek wody zblendować ją z daktylami. Powstała masa powinna mieć konsystencję budyniu. Nałożyć ją do pucharków. Dać do lodówki na niecałą godzinę. Przed podaniem dodać czarne porzeczki, pokrojony
    (skropiony sokiem z cytryny) banan i posiekane orzechy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń