Do góry

Desery Przepis na:

Deser jaglano-porzeczkowy

Deser jaglano-porzeczkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2302

Dodano:

Odsłon: 155

Na pomysł tego deseru wpadłam, gdy zobaczyłam czerwone porzeczki w moim ogrodzie. To właśnie ten deser podałam na zakończenie dzisiejszego obiadu. Bardzo smakował. A przygotowuje się go błyskawicznie.

Składniki

  • 1 szkl. czerwonych porzeczek
  • 1 szkl. jagieł ekspandowanych
  • 2 małe jogurty naturalne
  • 2 łyżki chia
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotować pucharki. Chia dodać do jogurtów i wymieszać. Odczekać około 10 minut, aż chia napęcznieje. Połowę jogurtów przełożyć do pucharków. Na nie kilka łyżek jagieł. A następnie połowę umytych czerwonych porzeczek. Kolejne warstwy to znów jogurt, jagły i na wierzch porzeczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń