Do góry

Desery Przepis na:

Deser jogurtowo truskawkowy

Deser jogurtowo truskawkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 13883

Idealny zamiast galaretki z torebki, aksamitny i sycący, do tego kolory i wygląd wywołują ślinotok :)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Galaretka jogurtowa

    Do miski przelewamy jogurt, dodajemy miód jak ktoś musi, wanilię lub cukier waniliowy, mieszamy. Żelatynę moczymy w 50 ml mleka i rozpuszczamy ją w kuchence mikrofalowej. Podgrzany roztwór łączymy z pozostałym mlekiem i dodajemy do jogurtu.

    Masę jogurtową wlewamy do naczyń deserowych (kieliszki, salaterki, pucharki). Chłodzimy do całkowitego stężenia.

  2. Żelka truskawkowa

    Truskawki miksujemy z sokiem z limonki, jak ktoś łasuch i musi słodko, to łyżka miodu. Żelatynę moczymy w ciepłej wodzie i łączymy z truskawkami.

    Żelkę wylewamy równą warstwą na galaretkę z jogurtu, chłodzimy.

  3. Deser dekorujemy owocami i co mam tam podejdzie ☺

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 14 maja 2015 Przepis prosty a deser bardzo smakowicie się prezentuje )

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń