Do góry

Desery Przepis na:

deser truskawkowy II

deser truskawkowy II

Autor: agatokaj

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2190

Dodano: 15.06.2012

Odsłon: 7544

Polecone przez koleżankę, oczywiście wypróbowane.Trochę przeze mnie zmodyfikowane.

Składniki

  • truskawki, około 1/2 kg
  • śnieżka delekty z czekoladą, 1 opakowanie
  • kruche małe bezy, 15 sztuk
  • galaretka truskawkowa, 1 opakowanietruskawki do dekoracji
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić 1 1/2 szklanki gorącej wody wystudzić.Truskawki zmiksować,połączyć z galaretką.Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Do pucharków skruszyć po trzy bezy,następnie ostrożnie wlać tężejącą masę truskawkową,wstawić do lodówki gdy stężeje położyć ubitą śnieżkę, udekorować truskawkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 19 czerwca 2012 Muszę wypróbować,bo wygląda wspaniale ale koniecznie z prawdziwą bita śmietaną,a nie chemiczną podróbą jaką są śmietany w woreczkach:-) nie ma nic lepszego od samodzielnie ubitej bitej smietany:-)Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń