Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty deser z truskawkami.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Truskawki miksujemy blenderem na gładki mus, następnie dodajemy lekko przestudzone galaretki i dokładnie miksujemy. Formę (u mnie około 25 na 20 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy warstwę herbatników. U mnie 5 sztuk herbatników w jedną stronę i 3 sztuki w drugą. Na herbatniki wykładamy jedną trzecią musu truskawkowego, potem herbatniki i tak do wyczerpania składników. Całość chłodzimy w lodówce około godziny. SMACZNEGO.