Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz ciasteczek w serduszka przygotowałam również na walentynki pyszne deser z bitej śmietany i galaretki malinowej. Taki deser jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a w lampkach do wina wygląda bardzo elegancko. Już nie mogę się doczekać kiedy będą mogła go wreszcie zjeść :)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Jak przygotować deser w lampkach Żelatynę energicznie mieszamy z 50 ml wody aż znikną grudki. Z galaretką robimy to samo z tym że mieszamy ją z 150 ml wody. Śmietankę ubijamy , dodajemy cukier puder oraz ziarenka z wanilii. Ubitą śmietanę dzielimy na pół. Do jednej części dolewamy chłodną galaretkę a do drugiej chłodną żelatynę. Mieszamy do połączenia się składników. Napełniamy lampki najpierw czerwoną masą a później białą. Z ananasa wycinamy nożem serca i ozdabiamy deser. Smacznego!