Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser z ciastek i budyniu"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 64
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 64
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Ciasto pokrój w plasterki, szklanką wykrój osiem krążków. Cztery z nich ułóż na spodzie pucharków, skrop wiśniówką. Posyp połową pokruszonych ciasteczek. Budyń (najlepiej waniliowy) przygotuj wg przepisu. Dopraw cukrem i szczyptą cynamonu. Ostudź.
Połowę budyniu wyłóż na ciasteczka. Przykryj resztą krążków, skrop wiśniówką. Rozłóż resztę budyniu i pozostałe ciasteczka. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Udekoruj desery, posyp kakao.
czas ok. 25 min; porcja – 320 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety